
Urządzenia i Akcesoria
Sernik z żurawiną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 10 godz.
12 porcji
Składniki
Spód z czarnym kakao
-
140 g mąki pszennej
-
100 g cukru
-
30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego Dr. Oetker®
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetker®
-
80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 żółtko
Masa serowa
-
100 - 150 g żurawiny, świeżej
-
750 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
5 jajek
-
60 g skrobi ziemniaczanej
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g cukru
-
1 opakowanie cukru z wanilią Dr. Oetker® (12 g)
-
1 białko
-
woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Polewa z białej czekolady
-
60 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
479 kcal /
2006 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
146 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 godz. 30 min
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3 godz. 20 min
Sernik gianduia
11 godz.
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego
2 godz. 30 min
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min