Urządzenia i Akcesoria
Sernik z żurawiną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 10 godz.
12 porcji
Składniki
Spód z czarnym kakao
-
140 g mąki pszennej
-
100 g cukru
-
30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego Dr. Oetker®
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetker®
-
80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 żółtko
Masa serowa
-
100 - 150 g żurawiny, mrożonej100 - 150 g żurawiny, świeżej
-
750 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
5 jajek
-
60 g skrobi ziemniaczanej
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM, Dr. Oetker® (12 g)1 opakowanie cukru z wanilią Dr. Oetker® (12 g)
-
1 białko
-
woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Polewa z białej czekolady
-
60 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
146 mg
Białko
18 g
Kalorie
2006 kJ /
479 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5h 50min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1h 10min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2h 30min
Ciasto słonecznikowiec
9h
Wiśniowa chmurka
8h 30min
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3h 20min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8h
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6h 50min
Sernik kokosowo-czekoladowy
10h 25min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11h 30min
Klasyczny jabłecznik
1h 30min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1h 10min