Sernik z żurawiną

Sernik z żurawiną

4.8 6.3K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 10 godz.
12 porcji

Składniki

Spód z czarnym kakao
  • mąki pszennej
    140 g
  • cukru
    100 g
  • czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego Dr. Oetker®
    30 g
  • proszku do pieczenia Dr. Oetker®
    ½ łyżeczki
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • żółtko
    1
Masa serowa
  • żurawiny, świeżej
    100 - 150 g
    100 - 150 g żurawiny, mrożonej
  • twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
    750 g
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    250 g
  • jajek
    5
  • skrobi ziemniaczanej
    60 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    120 g
  • cukru
    150 g
  • cukru z wanilią Dr. Oetker® (12 g)
    1 opakowanie
    2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM, Dr. Oetker® (12 g)
  • białko
    1
  • woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Polewa z białej czekolady
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    60 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 479 kcal / 2006 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 146 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...