
Urządzenia i Akcesoria
Sernik z żurawiną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 10 godz.
12 porcji
Składniki
Spód z czarnym kakao
-
mąki pszennej140 g
-
cukru100 g
-
czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego Dr. Oetker®30 g
-
proszku do pieczenia Dr. Oetker®½ łyżeczki
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki80 g
-
żółtko1
Masa serowa
-
żurawiny, świeżej100 - 150 g
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki750 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
jajek5
-
skrobi ziemniaczanej60 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu120 g
-
cukru150 g
-
cukru z wanilią Dr. Oetker® (12 g)1 opakowanie
-
białko1
-
woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Polewa z białej czekolady
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki60 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
479 kcal /
2006 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
146 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska