Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia
lub 500 g mąki pszennej - 310 g wody
- 1 mały kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna grochu (1 g)
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- ½ łyżeczki cukru
- 10 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2021.4 kJ / 483.1 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 96.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 972.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 Std. 30 Min
Focaccia na długo rosnącym cieście
20 Std.
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16h 10min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 Std. 15 Min
Szybka pizza neapolitańska
50min
Czarne bułki do burgerów
2hod.
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35min
Pizza 4 sery
2hod. 15min
Pizza marinara
1hod. 35min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45min
Pizza z kurczakiem tandoori
1hod. 45min
Bagietki
15h