
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia
lub 500 g mąki pszennej - 310 g wody
- 1 mały kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna grochu (1 g)
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- ½ łyżeczki cukru
- 10 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2021.4 kJ / 483.1 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 96.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 972.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2h 35min
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2h 30min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19h 15min
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16h 10 min
Focaccia na długo rosnącym cieście
20h
Szybka pizza neapolitańska
50min
Pizza 4 sery
2 Std. 15 Min
Pizza z kurczakiem tandoori
1h 45min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 Min
Pizza marinara
1h 35min
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2h