Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bulgur
- 1300 g Wasser
- 2 TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 300 g Bulgur
Linsen Dal
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 3 TL Garam Masala
- 2 TL Kurkuma, gemahlen
- ½ - 1 TL Chiliflocken, getrocknet, nach Geschmack
- 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 15 g Sesamöl
- 200 g rote Linsen, getrocknet, (siehe Tipp)
- 600 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 400 g Kokosmilch
- 200 g Wasser
- Salz, zum Abschmecken
- Pfeffer, frisch gemahlen, zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2015 kJ / 481 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 653 mg
Alternatywne przepisy
Karibisches Karfiol-Curry mit Süßkartoffeln
40min
One Pot Penne mit Linsenbolognese
40min
Kichererbsen-Gemüse-Curry mit RUPP Gouda
45min
Korma Paste
1h 15min
Dal Makhani
1h 15min
Linsendal
35min
Belugalinsen-Lasagne
3h 35min
Korma-Gemüse-Curry
25 Min
Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry
1h 10min
Palak Paneer mit Reis
45min
Kichererbsen Masala
45min
Linsendal (2 Portionen)
35min