Fylt aubergine med safranyoghurt og granateplefrø

Fylt aubergine med safranyoghurt og granateplefrø

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porsjoner

Składniki

Fylt aubergine
  • aubergine
    3
  • havsalt
    2 klyper
  • olivenolje
    80 g
  • bulgurhvete
    100 g
  • vann
    250 g
  • vårløk delt i biter
    50 g
  • rød paprika delt i biter
    100 g
Safranyoghurt
  • sitronsaft, ferskpresset
    30 g
  • olivenolje
    50 g
  • safran
    1 ts
  • hvitløksfedd
    1
  • gresk yoghurt
    180 g
  • granateplefrø
    50 g
  • pinjekjerner, ristet
    30 g
  • basilikumblader, ferske
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 7 g
Kalorie 1653 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 10 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie