Urządzenia i Akcesoria
Zakwas buraczany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 168 godz. 50 min
2000 g
Składniki
-
7 ząbków czosnku
-
1000 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
1000 g wody
-
4 liście laurowe, suszone
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
1 ½ - 3 łyżeczki soli (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
390.3 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
102.3 kJ /
24.4 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6, TM7)
2 h 40 min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6, TM7)
169 h 10 min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
169 h 10 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2 h 45 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM5)
2 h 40 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 h 20 min
Chrzan z jabłkami
15 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Zakwas na żur
72 h 5 min
Ćwikła
50 min
Barszcz do pasztecików
2 h 5 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 h 50 min