
Urządzenia i Akcesoria
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 15 godz.
16 porcji
Składniki
-
jajka3
-
mąki pszennej typ 450330 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki160 g
-
cukru30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
-
proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
brzoskwiń, połówek, z puszki dokładnie odsączonych z zalewy, pokrojonych na 2 cm kawałki8
-
kakao naturalnego, niesłodzonego2 łyżeczki
Masa jogurtowa
-
jogurtu typu greckiego800 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych obranych, pokrojonych na kawałki200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM15 g
-
mąki ziemniaczanej30 g
-
cukru180 g
-
masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
349.9 kcal /
1465.1 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
17.7 g
Węglowodany
42.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
180.6 mg