
Urządzenia i Akcesoria
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 15 godz.
16 porcji
Składniki
-
3 jajka
-
330 g mąki pszennej typ 450
-
160 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
30 g cukru
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
8 brzoskwiń, połówek, z puszki dokładnie odsączonych z zalewy, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
Masa jogurtowa
-
800 g jogurtu typu greckiego
-
200 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych obranych, pokrojonych na kawałki
-
15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 g mąki ziemniaczanej
-
180 g cukru
-
80 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
349.9 kcal /
1465.1 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
17.7 g
Węglowodany
42.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
180.6 mg