Urządzenia i Akcesoria
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 15 godz.
16 porcji
Składniki
-
3 jajka
-
330 g mąki pszennej typ 450
-
160 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
30 g cukru
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
8 brzoskwiń, połówek, z puszki dokładnie odsączonych z zalewy, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
Masa jogurtowa
-
800 g jogurtu typu greckiego
-
200 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych obranych, pokrojonych na kawałki
-
30 g cukru wanilinowego15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 g mąki ziemniaczanej
-
180 g cukru
-
80 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
180.6 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1465.1 kJ /
349.9 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
42.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 Std.
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 Std. 30 Min
Sernik bananowy
7 Std. 55 Min
Ciasto łabędzi puch
5 Std. 30 Min
Kokosanka z owocami
1 Std. 20 Min
Sero-makowiec
9 Std. 40 Min
Ciasto Rafaello
8 Std. 30 Min
Wiśniowa chmurka
8 Std. 30 Min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 Std. 50 Min
Sernik rosa
1 Std. 30 Min
Sernik królewski
4 Std. 35 Min
Klasyczny jabłecznik
1 Std. 30 Min