Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g korzenia chrzanu, świeżego, obranego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 250 g wody mineralnej, niegazowanej
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 60 g cukru
- 10 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 455.2 kJ / 108.8 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 978.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przyprawowa pasta z lubczyku
10min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
169 godz. 10 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 godz. 10 min
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Chrzan z jabłkami
15min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10min
Ćwikła
50min
Sos tatarski
5min