Urządzenia i Akcesoria
Chrzan tarty podstawowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 słoiki
Składniki
-
400 g korzenia chrzanu, świeżego obranego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
250 g wody mineralnej, niegazowanej
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g cukru
-
10 g soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
978.7 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
455.2 kJ /
108.8 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
27.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45min.
Przyprawowa pasta z lubczyku
10min.
Zakwas buraczany
168hod. 50min.
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10min.
Chrzan z jabłkami
15min.
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min.
Sos tatarski
5min.
Majonez
5min.
Zakwas na żur
72hod. 5min.
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min.
Ćwikła
50min.
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1hod. 45min.