Urządzenia i Akcesoria
Chrzan tarty podstawowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 słoiki
Składniki
-
400 g korzenia chrzanu, świeżego obranego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
250 g wody mineralnej, niegazowanej
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g cukru
-
10 g soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
978.7 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
455.2 kJ /
108.8 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
27.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Konfitura z płatków róży
15 min
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Chrzan z jabłkami
15 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 godz. 10 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Ćwikła
50 min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min