Urządzenia i Akcesoria
Straßburger Auflauf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
3 Portionen
Składniki
-
Bandnudeln300 g
-
Wasser zum Kochen
-
Salz und mehr zum Kochen1 ¾ TL
-
Gruyère Käse in Stücken80 g
-
Hackfleisch, gemischt grob zerzupft300 g
-
Pfeffer¼ TL
-
Paprika edelsüß½ TL
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Öl20 g
-
Tomatenmark50 g
-
Rotwein, trocken200 g
-
Sahne200 g
-
Thymian, getrocknet1 ½ TL
-
Cayenne-Pfeffer½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1664 mg
Białko
41 g
Kalorie
4685 kJ /
1119 kcal
Tłuszcz
63 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
41 g
Węglowodany
84 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rock deinen Ofen!
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tortellini-Bolo
20 min
Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste
1 godz. 40 min
Lasagne mit Ricotta
1 godz. 30 min
Kasseler-Kartoffel-Gratin
1 godz. 30 min
Makkaroni mit Fleischbällchen und Tomaten-Oliven-Sauce
40 min
Pastitsio
1 godz. 30 min
Makkaroni-Hackfleisch-Auflauf
55 min
Würstchen-Gulasch
35 min
Spätzletopf
30 min
Hähnchen in Zwiebel-Senfsauce
30 min
Nudel-Schinken-Gratin
1 godz.
Ravioli-Lasagne mit Hackfleisch
1 godz. 40 min