Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Sellerie, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 40 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Hackfleisch, gemischt, grob zerzupft
- 800 g passierte Tomaten
- 150 g Wasser
- 2 TL Salz
- 1 ½ TL Pfeffer
- 1 TL Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- 750 g Ravioli, frisch, aus dem Kühlregal
- 250 g Ricotta
- 400 g Mozzarella, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2555 kJ / 611 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1134 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1h
Spätzle-Auflauf mit Spinat
55min
Kasseler-Kartoffel-Gratin
1h 30min
Tortellini-Bolo
20 min
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1h
Ravioli-Lasagne
1h
Makkaroni-Hackfleisch-Auflauf
55min
Gyros-Auflauf
1h 20min
Nudel-Schinken-Gratin
1h
Bauerntopf zum Schlemmen
45min
Cremiger Hähnchen-Brokkoli-Auflauf mit Nudeln
1h 20min
Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste
1 godz. 10 min