Schweinefilet mit Paprika-Rahm-Sauce und Salbei-Gnocchi

Schweinefilet mit Paprika-Rahm-Sauce und Salbei-Gnocchi

4.6 719 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Schweinefilet in Medaillons (3 cm dick)
    600 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Zwiebeln halbiert
    250 g
  • rote Paprika in Streifen (ca. 1 cm)
    250 g
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    15 g
  • Wasser
    440 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Tomatenmark
    30 g
  • Worcester-Sauce
    30 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Butter
    2 - 3 EL
  • Salbei in dünnen Streifen
    8 - 10 Blätter
  • Gnocchi aus dem Kühlregal
    600 g
  • Speisestärke
    25 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1231 mg
Białko 41 g
Kalorie 2793 kJ / 668 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...