
Urządzenia i Akcesoria
Hähnchen-Gyros-Topf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Hähnchenbrustfilets, ohne Haut geschnetzelt (1 cm)500 - 600 g
-
Salz5 g
-
Gyrosgewürz15 - 25 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Reis, parboiled gewaschen250 g
-
Wasser und mehr zum Anrühren550 g
-
rote Paprika in Streifen (1 cm)400 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Majoran2 TL
-
Öl20 g
-
Speisestärke1 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
757 kcal /
3168 kJ
Białko
52 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
111 g
Błonnik
36.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
262 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 1/2025
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy