Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste

Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste

3.4 804 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

Röstzwiebelkruste
  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter weich, in Stücken
    80 g
  • Eiweiß
    2
  • Röstzwiebeln
    80 g
  • Paniermehl
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 - 3 Prisen
Auflauf und Fertigstellung
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Hackfleisch, gemischt grob zerzupft
    500 g
  • Paniermehl
    40 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Tomatenmark
    20 g
  • Senf
    1 TL
  • Sambal Oelek
    1 geh. TL
  • Sahne
    200 g
  • Muskat
    ¼ TL
  • Kartoffeln, mehligkochend in dünnen Scheiben (1 mm)
    600 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 652 kcal / 2727 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 1197 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...