
Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen
Składniki
Röstzwiebelkruste
-
Parmesan in Stücken80 g
-
Knoblauchzehen2
-
Butter weich, in Stücken80 g
-
Eiweiß2
-
Röstzwiebeln80 g
-
Paniermehl30 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer2 - 3 Prisen
Auflauf und Fertigstellung
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Hackfleisch, gemischt grob zerzupft500 g
-
Paniermehl40 g
-
Ei1
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer¾ TL
-
Tomatenmark20 g
-
Senf1 TL
-
Sambal Oelek1 geh. TL
-
Sahne200 g
-
Muskat¼ TL
-
Kartoffeln, mehligkochend in dünnen Scheiben (1 mm)600 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
652 kcal /
2727 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
46 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Sód
1197 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 1/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy