Wersje kompatybilne
Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 3 TL Curry
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 530 g Wasser
- 1 Blumenkohl, ganz (ca. 1000 g)
- 100 g Joghurt, 1,5% Fett
- 80 g Tahin
- 20 g Zitronensaft
- 2 Prisen Pfeffer
- 20 g Ahornsirup
- 50 g Rauchmandeln, grob gehackt
- 1 Zitrone, in Spalten
- 5 Stängel Koriander, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 960 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Bällchen mit Joghurt und Chilibutter
45 Min
Palak Paneer mit Reis
45 Min
Schwarze-Bohnen-Chili mit Schokolade
1 Std. 25 Min
Blumenkohl-Erbsen-Curry
45 Min
Tomaten-Spinat-Eintopf mit Halloumi und Zimt
50 Min
Orientalischer Blumenkohlsalat
1 Std.
Blumenkohl-Korma
40 Min
Veganes Austernpilz-Schawarma
45 Min
Tom-Yum-Tofu-Suppe
40 Min
Feurige Ingwer-Limettensuppe mit Räuchertofu
30 Min
Tofu-Curry mit Gemüse
30 Min
Rosenkohl vom Blech mit Tahin-Quark
40 Min