Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de chocolat noir extrafin 50% de cacao, en morceaux
- 120 g de beurre, en morceaux
- 250 g de sucre
- 3 œufs
- 350 g de farine
-
1
c. à café de bicarbonate de sodium
lub 1 c. à café de poudre à lever - 15 g de lait
- ½ c. à café de sel
- 60 g de cacao en poudre (toutes sortes)
- 180 g de pistaches décortiquées, non salées
- farine, pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 263 kJ / 63 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Pain vaudois à la croix
13 godz. 30 min
Petits croissants à la vanille
1h 30min
Beurre aromatisé à l’orientale pour grillades
Brak ocen
Gâteau suisse du 1er août
15h
Amandes grillées enrobées de chocolat blanc à la noix de coco
40min
Shortbreads rose-cardamome
1h 30min
Tirggel
48h 45min
Sablés viennois au chocolat
50min
Cantucci
1 Std. 50 Min
Garam Masala (mélange d'épices)
10min
Tourte de Linz suisse
1h 30min
Barres aux noix
1 Std. 40 Min