Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di olio
- 200 g di funghi shiitake, freschi, tagliati in quattro
- 150 g di carote, tagliate a fiammifero (0,5 cm x 8 cm)
- 95 g di porri, a rondelle (5 mm)
-
2
cucchiaini di dado per brodo vegetale in pasta
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - 1080 g di acqua
- 50 g di miso
- 250 g di tofu compatto, a cubetti (1 cm)
- sale, per aggiustare
- pepe macinato, per aggiustare
- 4 cipollotti, a rondelle (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 377 kJ / 90 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin di broccoli e quinoa
1h 10 min.
Zuppa di noodles con tofu affumicato, spinaci e champignon
35min
Biryani di verdure
50 min.
Curry di lenticchie
50 min.
Hummus
10 min.
Zuppa di barbabietole
45 min.
Insalata di verdure al bicchiere
20 min.
Knöpfli
50 min.
Tartare di verdure
25 min.
Peperoni con tofu e fagioli
1h
Zuppa asiatica vegana con tofu
1h 30 min.
Chips croccanti con guacamole
1h