Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 25 g de fécule
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 55 g de sucre en poudre, et un peu pour les ramequins
- beurre, pour les ramequins
- 6 blancs d'œufs
- 10 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 534 kJ / 127.2 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Virgin mojito aux fruits de la Passion
10 Min
Baba au rhum
4sa
Tarte Tatin
1sa
Ananas rôtis, glace à la vanille et chantilly
12h 15min
Pavlova gourmande aux fruits rouges
5j 30 menit
Pannacotta façon cappuccino
4h 30min
Smoothie mangue, ananas, gingembre
10 Min
Financiers pistache et framboise
35 dk
Jalousie aux abricots
1h 25min
Tiramisu au citron vert et à la mangue
3 Std. 15 Min
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Flan pâtissier feuilleté
7 Std. 40 Min