Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 25 g de fécule
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 55 g de sucre en poudre, et un peu pour les ramequins
- beurre, pour les ramequins
- 6 blancs d'œufs
- 10 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 534 kJ / 127.2 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelette sablée, pêche vapeur et chantilly aromatisée
1 Std. 10 Min
Verrine bicolore aux radis et fromage de chèvre
20 min
Crème vanillée aux sablés et aux fraises
1 godz. 45 min
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55 min
Pizza au fromage bleu, bacon croustillant, poires, miel et noix
3h 35min
Cheesecake déstructuré aux fraises
5 godz. 25 min
Beignets de spaghetti de pomme et crème anglaise à la vanille
25 min
Cheesecake meringué
1h 30 min
Focaccia aux abricots
4h
Eclairs à la pistache
4h 30 min
Glace à la violette
12h
Pannacotta aux fruits rouges
3h 25 min