Salada de Halloween com húmus sangrento

Salada de Halloween com húmus sangrento

3.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 doses

Składniki

  • água
    1000 g
  • beterraba crua s/ casca, cortada em meias luas (1 cm aprox.)
    300 g
  • cenoura cortada em fatias (1 cm aprox.)
    50 g
  • pimento verde
    1
  • pimento amarelo
    1
  • talo de aipo cortado em palitos (10 cm aprox.)
    100 g
  • cenoura cortada em palitos (10 cm aprox.)
    100 g
  • pepino cortado em rodelas (3 mm aprox.)
    200 g
  • pimento vermelho s/ sementes, cortado em palitos (5 mm aprox.)
    1
  • cogumelos frescos cortados em fatias (5 mm aprox.)
    100 g
  • couve-flor cortada em pequenos floretes
    100 g
  • alface só as folhas, separadas
    200 g
  • alho
    2 dentes de
  • grão-de-bico cozido escorrido
    100 g
  • mirtilos (opcjonalnie)
    10 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    20 g
  • pasta de sésamo (tahini)
    50 g
    50 g sementes de sésamo brancas
  • sal
    1 c. chá de
  • azeite
    50 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 171.3 kcal / 716.7 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 17.1 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 402.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...