![Roccocò Roccocò](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/aee7995d-a15e-4b33-ba90-94a845c41ad8/Derivates/7e7df159-bf16-4049-8f31-05ffa57c37c1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di mandorle con la buccia, tostate
- 12 g di misto di spezie (chiodi di garofano, cannella, noce moscata e anice stellato, vedere consigli)
- 550 g di farina tipo 00
- 2 arance, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 400 g di zucchero
- 150 g di acqua a temperatura ambiente
- 2 g di ammoniaca per dolci
- 10 g di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 1 tuorlo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1095.7 kJ / 261.7 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 6.2 mg
Alternatywne przepisy
Torta caprese
1u. 25min
Taralli sugna e pepe
4 godz.
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Torta Babà napoletana
8 godz.
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Pizza di scarola
3h 30 min
Struffoli di Natale (TM6)
1h
Struffoli
1h
Pastiera napoletana
15 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12h