![Frittaten-Suppe (Zuppa di frittata in brodo) Frittaten-Suppe (Zuppa di frittata in brodo)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3fde9b80b380e6d01d14d1efd1132c69/Derivates/15a85dd30f53cf7d7d16dbd4af55e8c1cef8b50d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 uova
- 60 g di farina tipo 00
- 120 g di latte
- 2 cucchiaino di sale
- 100 g di cipolla a metà
- 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 100 g di sedano rapa a pezzi
- 100 g di porro ad anelli
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ gambo di sedano a pezzi
- 2 foglie foglie di alloro secche
- 5 grani di pepe nero
- 1200 g di acqua
- olio extravergine di oliva q.b.
- ½ mazzetto erba cipollina fresca, tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 739 kJ / 176.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1064.8 mg
Alternatywne przepisy
Kartoffelsalat
50 Min
Mix di spezie per tacos
5 Min
Katsu sando
4h 40 min
Canederli allo speck
2h 40min
Salsa bolzanina
15 Min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)
30 Min
Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)
55min
Strangolapreti alla trentina
4h
Canederli al formaggio
1 Std.
Kaiserschmarren
50 Min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 Min