Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di uvetta passa
- 30 g di Rum
- 4 albumi
- 4 tuorli
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 100 g di farina tipo 00
- 175 g di latte intero
- 50 g di zucchero
- 60 g di burro
- 30 g di zucchero a velo
- 240 g di confettura di mirtilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1566.8 kJ / 374.3 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Kaiserschmarrn (pancake dolci con uvetta)
35 Min
Mousse ai frutti rossi
4 godz.
Semifreddo allo zabaione
12h 15 min
Omini rossi di pan di zenzero alla vaniglia
Brak ocen
Purè di topinambur e cioccolato bianco
50min
Salsa bolzanina
15 Min
Smacafam
55 Min
Tartellette con curd ai lamponi
4 godz.
Burro all'erba cipollina
1h 15min
Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)
55 Min
Risotto al Teroldego
40 min
Burro alla Maître d’Hotel
50min