Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 70 g di farina di segale
- 140 g di farina tipo 00
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 60 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 50 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di patate cotte, a tocchetti (vedere consigli)
- 250 g di ricotta ben scolata
- 1 cucchiaino raso di sale
- 5 g di erba cipollina fresca, tritata finemente
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 494.7 kJ / 118.3 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 285 mg
Alternatywne przepisy
Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)
30 Min
Strauben
40 min
Galette des rois con crema alle mandorle
3h
Crema di castagne con finferli e speck
50min
Ma'amoul
2sa
Buchteln
4 godz.
Milkshake alla vaniglia e torta alle noci pecan
1h
Knodel di spinaci in salsa di pomodoro
1h
Quiche al mascarpone e pomodori
1 Std. 30 Min
Frittaten-Suppe (Zuppa di frittata in brodo)
50min
Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola
1h
Crème brûlée
1h 10 min