Torta di farro alle mandorle e prugne

Torta di farro alle mandorle e prugne

4.6 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 porzioni

Składniki

  • limone preferibilmente biologico, la scorza
    1
  • di burro morbido a pezzi
    150 g
  • di zucchero di canna
    120 g
  • uova (da 60 g circa)
    4
  • di farina di farro
    80 g
  • di farina tipo 00
    120 g
  • di mandorle tritate
    100 g
  • di sale
    1 pizzico
  • fiala di aroma all'arancio o limone
    ½
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
  • di yogurt naturale
    120 g
  • di prugne mature denocciolate
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 432 kcal / 1807 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 41.9 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...