Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 120 g di zucchero di canna
- 4 uova (da 60 g circa)
- 80 g di farina di farro
- 120 g di farina tipo 00
- 100 g di mandorle tritate
- 1 pizzico di sale
- ½ fiala di aroma all'arancio o limone
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 120 g di yogurt naturale
- 400 g di prugne mature denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta integrale di mele
45min
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10 min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1h 10 min
Crumble alle prugne
1h
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45min
Torta ricotta e cioccolato
55min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1h
Torta carote e cocco
2h 30 min
Torta carote e mele
1h 30min
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1h 30min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min