Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum
TM5

Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum

4.0 (12 ocen)

Składniki

Torta al cioccolato

  • 180 g di zucchero
  • 20 g di scorza di arancia (senza la parte bianca)
  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 6 uova
  • 50 g di cacao amaro in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 200 g di burro a pezzi + q.b.
  • 180 g di farina tipo 00 + q.b.

Crema diplomatica al Rum

  • 220 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 50 g di zucchero
  • 30 g di Rum
  • 40 g di frumina
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
  • zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
3060.5 kJ / 731.5 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
69.6 g
Tłuszcz
45.7 g
Tłuszcz nasycony
25.6 g
Błonnik
4.3 g
Sód
140.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy