Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum

Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum

4.0 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

Torta al cioccolato
  • di zucchero
    180 g
  • di scorza di arancia (senza la parte bianca)
    20 g
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    200 g
  • uova
    6
  • di cacao amaro in polvere
    50 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
  • di burro a pezzi + q.b.
    200 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    180 g
Crema diplomatica al Rum
  • di latte intero
    220 g
  • tuorli
    3
  • di zucchero
    50 g
  • di Rum
    30 g
  • di frumina
    40 g
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    200 g
  • zucchero a velo (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 731.5 kcal / 3060.5 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 45.7 g
Węglowodany 69.6 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 25.6 g
Sód 140.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...