![Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b5bac49b-c224-4793-bcf8-597d64239b3b/Derivates/7134a7fd-86db-4047-ad51-a45ee55256b1.jpg)
Wersje kompatybilne
Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta al cioccolato
- 180 g di zucchero
- 20 g di scorza di arancia (senza la parte bianca)
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di burro a pezzi + q.b.
- 180 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 6 uova
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema diplomatica al Rum
- 220 g di latte intero
- 3 tuorli
- 50 g di zucchero
- 30 g di Rum
- 40 g di frumina
- 200 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3060.5 kJ / 731.5 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 69.6 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 140.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake della Vigilia (TM6)
4h 30min
Pan di Spagna
1 Std.
Torta mimosa
1 Std. 5 Min
Tortina cioccolato bianco e lamponi
1 Std. 20 Min
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
25 Std. 20 Min
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1 Std. 20 Min
Cheesecake all'arancia
5h 40min
Millefoglie
5h
Cupcake mimosa
1 Std.
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5h
Crema al burro al cacao
10 Min
Torta Red velvet
3h