Wersje kompatybilne
Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta al cioccolato
- 180 g di zucchero
- 20 g di scorza di arancia (senza la parte bianca)
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 6 uova
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 200 g di burro a pezzi + q.b.
- 180 g di farina tipo 00 + q.b.
Crema diplomatica al Rum
- 220 g di latte intero
- 3 tuorli
- 50 g di zucchero
- 30 g di Rum
- 40 g di frumina
- 200 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3060.5 kJ / 731.5 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 69.6 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 140.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 Std. 20 Min
Mattoni di pan di zenzero
2h 35min
Éclair con crema pasticcera e caramello
1 Std. 10 Min
Crostata con crema ai frutti di bosco
4 Std.
Delizia alla fragola di Plougastel
4 Std. 55 Min
Tortina cioccolato bianco e lamponi
1sa 20 dk
Cheesecake alla crema pasticcera e fragole
4h 25min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2 Std.
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Torta foresta nera
3h
Torta Sacher
3h 30min
Bignè con crema pasticcera
3h