Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00
- 5 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
- 30 g di olive denocciolate (vedere consigli)
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 145.4 kJ / 34.8 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 71 mg
Alternatywne przepisy
Cartellate
1 Std. 5 Min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55 Min
Pizzi leccesi
6 godz.
Pucce
7 Std.
Calzone pugliese alle cipolle
2 Std. 30 Min
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3 godz. 20 min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 godz. 20 min
Panzerottini TM6
4 Std.
Panzerotti
5h
Focaccia barese
2 Std. 55 Min
Pizza barese ai pomodorini
2 godz.
Focaccia barese TM6
4 Std.