![Zeppole di San Giuseppe (TM6) Zeppole di San Giuseppe (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/17dc027196769851f7566ee57b43eeb4/Derivates/38e3d76348725621730ee512eae61036b204b540.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 42 - 45 g di amido di mais (maizena)
Impasto per zeppole
- 180 g di acqua
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 140 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
- 1 tuorlo
Terminare la preparazione
- 40 g di zucchero
- 6 amarene sciroppate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1982.8 kJ / 474 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 220.7 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia barese TM6
4 Std.
Pettole pugliesi
3h
Zeppole di San Giuseppe
1h 50 min
Torta mimosa
1 Std. 5 Min
Crostata crema e amarene
1h 30min
Graffe di Carnevale
4 Std.
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min
Pastiera salata
2 Std.
Pasta frolla
1 godz. 10 min
Struffoli di Natale (TM6)
1 Std.
Pastiera napoletana
15h
Gattò di patate (TM6)
1h 30min