Zeppole di San Giuseppe (TM6)

Zeppole di San Giuseppe (TM6)

4.1 182 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 pezzi

Składniki

Crema pasticcera
  • 500 g di latte intero
  • 4 tuorli
  • 100 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 42 - 45 g di amido di mais (maizena)
Impasto per zeppole
  • 180 g di acqua
  • 100 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 140 g di farina tipo 00
  • 3 uova (da 60 g circa)
  • 1 tuorlo
Terminare la preparazione
  • 40 g di zucchero
  • 6 amarene sciroppate

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 474 kcal / 1982.8 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 56.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 220.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...