Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 42 - 45 g di amido di mais (maizena)
Impasto per zeppole
- 180 g di acqua
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 140 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
- 1 tuorlo
Terminare la preparazione
- 40 g di zucchero
- 6 amarene sciroppate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1982.8 kJ / 474 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 220.7 mg
Alternatywne przepisy
Struffoli di Natale (TM6)
1 Std.
Pastiera
15h
Danubio salato
3 Std.
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Pasta choux
2h
Pasta frolla
1h 10min
Gattò di patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Torta mimosa
1h 5min
Pandoro TM6
15h 15 min
Graffe di Carnevale
4 Std.
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Pettole pugliesi
3 Std.