![Casatiello sugna e pepe Casatiello sugna e pepe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d93565c8e88bd3011273c566a951e141/Derivates/70a3a8653177e9ddc9c1783c0d6e3be9411e53ef.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di pecorino stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 25 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 100 g di strutto + q.b.
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaio di pepe nero macinato
- 1000 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di salame tipo Napoli, a dadini
- 5 uova sode con guscio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2983 kJ / 713 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Struffoli
1 godz.
Roccocò
2 godz.
Pastiera fiori d'arancio
12h
Pastiera napoletana
15h
Panini napoletani
5h 20 min
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Contorno di friarielli alla napoletana
40 min
Pizza di scarola
3h 30min
Taralli sugna e pepe
4h
Panini napoletani con uova sode
2sa 50 dk
Ziti spezzati con ragù genovese
3óra
Torta Babà napoletana
8h