Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 100 g di farina manitoba
1° impasto
- 150 g di farina manitoba
- 50 g di zucchero
- 2 tuorli
- 1 uovo
- 40 g di olio di semi di mais
2° impasto
- 100 g di farina manitoba
- 100 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco, stemperato in 20 g di acqua tiepida
- 1 pizzico di sale
- 1 fialetta di aroma di mandorla
- 1 pizzico di vaniglia in polvere
- 80 g di olio di semi di mais
- 50 g di frutta candita mista
- 50 g di uvetta sultanina, amollata in acqua tiepida
Glassa
- 50 g di mandorle pelate + q.b. per guarnire
- 50 g di nocciole tostate
- 100 g di zucchero
- 2 albumi
Terminare la preparazione
- granella di zucchero q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1842.2 kJ / 440.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 104.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantuccini da regalare (TM6)
1h
Cantucci
1 godz. 50 min
Panettone TM6
10u. 30min
Colomba classica
6 godz. 45 min
Mini colombine all'arancia candita
1h 30min
Panettone
6h 30min
Fave dei Morti
55min
La colomba perfetta
7 Std.
Colomba
9 godz.
Colomba veloce (senza glutine)
1h
Pandoro al caffè con salsa al caramello
12h 30min
Cornetti brioche
6h 30min