Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Karotten (ca. 150 g), in Stücken
- 2 Stück Stangensellerie (ca. 100 g), in Stücken
- 1 rote Zwiebel (ca. 80 g), halbiert
- 20 g Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen, in Scheiben
- 1 TL Salz
- 1 gestr. TL Koriander, gemahlen
- 1 gestr. TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 gestr. TL Zimt, gemahlen
- ½ - 1 gestr. TL Chiliflocken, getrocknet (Pul-Biber), nach gewünschter Schärfe
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 500 g Wasser
- 100 g Kirschtomaten
- 50 g Orzo-Nudeln (kleine Nudeln in Reisform)
- 250 g Kichererbsen, gegart, abgetropft
- 20 - 30 g Zitronensaft
- 3 EL frische Petersilie, fein geschnitten
- 3 EL frischer Koriander, fein geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 958 kJ / 229 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 512 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1h 10min
Würzige Marokkanische Linsensuppe
40 Min
Korma-Gemüse-Curry
25min
Karfiol-Erdäpfel-Curry (Aloo Ghobi)
50 Min
Blumenkohl-Erbsen-Curry
45 Min
Persisches Pilaw mit Masala-Joghurt
30 Min
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55min
Marokkanische Linsensuppe
35 Min
Auberginen-Linsen-Curry
30 Min
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50 Min
Orientalischer Linseneintopf
35 Min
Auberginen-Tomaten-Curry
30 Min