Marokkanische Harira

Marokkanische Harira

4.2 405 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Karotten (ca. 150 g), in Stücken
    2
  • Stangensellerie (ca. 100 g), in Stücken
    2 Stück
  • rote Zwiebel (ca. 80 g), halbiert
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Knoblauchzehen in Scheiben
    2
  • Salz
    1 TL
  • Koriander, gemahlen
    1 gestr. TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 gestr. TL
  • Zimt, gemahlen
    1 gestr. TL
  • Chiliflocken, getrocknet (Pul-Biber), nach gewünschter Schärfe
    ½ - 1 gestr. TL
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Wasser
    500 g
  • Kirschtomaten
    100 g
  • Orzo-Nudeln (kleine Nudeln in Reisform)
    50 g
  • Kichererbsen, gegart abgetropft
    250 g
  • Zitronensaft
    20 - 30 g
  • frische Petersilie fein geschnitten
    3 EL
  • frischer Koriander fein geschnitten
    3 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 512 mg
Białko 9 g
Kalorie 958 kJ / 229 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...