黄油鸡

黄油鸡

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 人份

Składniki

  • 蒜头
    3 - 4 瓣
  • 新鲜姜黄 ,去皮
    5 克
  • ,去皮
    5 克
  • 黄洋葱 一切四
    1 个
  • 黄油 ,切小块
    60 克
  • 孜然粉
    1 茶匙
  • 小豆蔻粉
    1 茶匙
  • 肉桂粉
    1 茶匙
  • 甜红辣椒粉
    2 茶匙
  • 樱桃番茄 ,去核,一切二
    150 克
  • 番茄膏
    100 克
  • 青柠汁 可省略,见要诀
    1 汤匙
  • 去骨去皮鸡大腿 ,切5-6厘米块
    1000 克
  • 新鲜嫩菠菜
    100 克
  • 海盐 可省略,见要诀
    1 - 2 茶匙
  • 稀奶油
    150 克
  • 新鲜香菜 取叶子,切碎
    1 - 2 枝
  • 新鲜香菜 取叶子,装饰用
    1 - 2 枝
  • 原味酸奶 上菜用
  • 青柠 切块,上菜用,见要诀
  • 白米饭 上菜用

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1284.1 mg
Białko 39.3 g
Kalorie 2524 kJ / 603.3 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Węglowodany 12.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...