Hafer-Kartoffel-Brot

Hafer-Kartoffel-Brot

4.7 240 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 Scheiben

Składniki

  • Wasser
    750 g
  • Kartoffeln in Stücken
    200 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
    400 g
  • Haferflocken, zart
    100 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Salz
    1 TL
  • Butter zum Einfetten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 160 mg
Białko 5 g
Kalorie 594 kJ / 142 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...