![Hafer-Kartoffel-Brot Hafer-Kartoffel-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03b7b2b16fcb23d32e6756b2087bf23b/Derivates/caef162732ae68df550ba1a1c827a6721ceefb4b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Wasser
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 100 g Haferflocken, zart
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 TL Salz
- Butter zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 160 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Buttermilch-Brot
12j
Möhrenbrot
2 Std.
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1j
Möhren-Müsli-Brot
2 godz. 30 min
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 godz. 30 min
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3 Std.
Buttermilch-Weckchen
1 Std. 30 Min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Dattel-Milch-Brötchen
1j
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4h
Softes Sandwichbrot
3 Std. 30 Min
Schnelle Möhren-Brötchen zum Mitnehmen
35min