Urządzenia i Akcesoria
Hafer-Kartoffel-Brot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 Scheiben
Składniki
-
Wasser750 g
-
Kartoffeln in Stücken200 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bestäuben400 g
-
Haferflocken, zart100 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Salz1 TL
-
Butter zum Einfetten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
160 mg
Białko
5 g
Kalorie
594 kJ /
142 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rock deinen Ofen!
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Joghurtbrot
2 godz.
Möhren-Müsli-Brot
2 godz. 30 min
Softes Sandwichbrot
3 godz. 30 min
Möhrenbrot
2 godz.
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3 godz.
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Dattel-Milch-Brötchen
1 godz.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 godz.
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Schnelle Möhren-Brötchen zum Mitnehmen
35 min
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min