![Volle Kanne Vollkorn-Brot Volle Kanne Vollkorn-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/caeb6cfdec4fedf86ac5c07266848b8b/Derivates/74d78611f247445f3d0cc489f0aa70696ca64e3a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig
-
125
g Vollkorn-Weizenmehl
lub 125 g Dinkel-Vollkornmehl - 150 g Wasser
- 1 g frische Hefe
Hauptteig und Fertigstellung
-
325
g Vollkorn-Weizenmehl
lub 325 g Dinkel-Vollkornmehl - 230 g Wasser
- 7 g frische Hefe
- 10 g Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 348 kJ / 83 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 195 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Phönix-Brot (Aus Alt mach Neu)
3h
Dinkel-Sauerteigbrot
20 godz.
Ciabatta
8 godz. 30 min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16hod. 10min
Amaranth-Brötchen
9h
Möhrenbrot
2 Std.
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Seelen
9h
Mediterrane Baguettes
4 Std.
Weltmeisterbrot
5h
Dinkel-Bürli
11 Std.
Baguettes auf die Schnelle
50 min