![Dinkel-Buchweizen-Brot Dinkel-Buchweizen-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e23888cc-234b-4298-87ec-fe19644e8b25/Derivates/bfe43145-353a-4b49-9541-2ae657424147.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Dinkel
- 50 g Buchweizen
- 500 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Leinsamen
- 75 g Sesam
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 50 g Haferflocken, zart, und etwas mehr zum Ausstreuen und Bestreuen
- 1 TL Salz
- 10 g Essig
- Butter zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 442 kJ / 106 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 158 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Volle Kanne Vollkorn-Brot
17 godz.
Dinkel-Sauerteigbrot
20h
Amaranth-Brötchen
9h
Möhrenbrot
2 Std.
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min
Hafer-Kartoffel-Brot
2 godz. 30 min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Weltmeisterbrot
5h
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 Std.
Dinkel-Vollkornbrötchen
35min
Dinkel-Bürli
11 Std.