Dinkel-Buchweizen-Brot

Dinkel-Buchweizen-Brot

4.3 341 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 Scheiben

Składniki

  • Dinkel
    400 g
  • Buchweizen
    50 g
  • Wasser
    500 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Leinsamen
    50 g
  • Sesam
    75 g
  • Sonnenblumenkerne
    100 g
  • Haferflocken, zart und etwas mehr zum Ausstreuen und Bestreuen
    50 g
  • Salz
    1 TL
  • Essig
    10 g
  • Butter zum Einfetten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 158 mg
Białko 4 g
Kalorie 442 kJ / 106 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...