Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Dinkel
- 50 g Buchweizen
- 500 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Leinsamen
- 75 g Sesam
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 50 g Haferflocken, zart, und etwas mehr zum Ausstreuen und Bestreuen
- 1 TL Salz
- 10 g Essig
- Butter zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 442 kJ / 106 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 158 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Dinkel-Brot
1 Std. 30 Min
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Amaranth-Brötchen
9 Std.
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
4-Korn-Minis
45 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 min
Möhrenbrot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3u.
Dinkel-Bürli
11 Std.
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min
Dinkel-Quark-Brötchen
45 min