Urządzenia i Akcesoria
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 16 godz. 10 min
20 Scheiben
Składniki
-
Buttermilch170 g
-
Wasser200 g
-
Salz10 g
-
Zucker4 g
-
frische Hefe7 g
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bestäuben420 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
212 mg
Białko
3 g
Kalorie
319 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen mit Axel Schmitt
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 godz. 30 min
Dinkel-Bürli
11 godz.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Amaranth-Brötchen
9 godz.
Tomaten-Körner-Brötchen
3 godz. 30 min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Volle Kanne Vollkorn-Brot
21 godz.
Weltmeisterbrot
5 godz.
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 godz.
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Baguettes auf die Schnelle
50 min