Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quark-Öl-Teig
- 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Pck. Backpulver
- 250 g Magerquark
- 110 g Milch
- 80 g Olivenöl
- ½ TL Pfeffer
- 2 TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 10 g Salbei, abgezupft
- 15 g Majoran, abgezupft
- 10 g Rucola, grob zerzupft
- 200 g Schmand
- 1 TL Kräutersalz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- 300 g Tomaten, entkernt, in kleinen Stücken
- 2 Eigelb
- 2 EL Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2368 kJ / 566 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 624 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchelzöpfe
3h
Coleslaw
10 dk
Orientalische Waffeln
30 min
Orientalische Veggie-Patties
1sa 35 dk
Möhren-Käse-Bagels
2h 25min
Pudding-Streusel-Lämmchen
2 Std.
Brot-Krake
1 Std. 15 Min
Vegetarische Maultaschen
1h 40min
Roosterbrood vom Braai (Brot vom Grill)
2 Std.
Kichererbsen-Taler mit Kräuterquark und Tomatensalat
30 min
Speckwaffeln mit Kräuterbutter
45min
Zimtschnecken-Lollies
1h 30min