Strüdel salato con funghi, feta e spinaci

Strüdel salato con funghi, feta e spinaci

4.7 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 fette

Składniki

Impasto
  • 80 g di acqua
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • ¼ cucchiaino di aceto di mele
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 150 g di farina tipo 0 + q.b.
Ripieno di funghi
  • 80 g di scalogno a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di funghi freschi (es. porcini, finferli, porcini...), a fette
    350 g di funghi champignon, a fette
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 100 g di spinaci freschi
  • 25 g di burro a pezzi
  • 50 - 60 g di Feta sbriciolata
    50 - 60 g di mozzarella, tritata
  • 3 - 4 pizzichi di fiocchi di sale

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 150.7 kcal / 630.7 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 179.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...