![Strüdel salato con funghi, feta e spinaci Strüdel salato con funghi, feta e spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8404c7c9-6847-4618-bb5e-84a8268eba6d/Derivates/cc23f32e-43a8-425b-83e5-f7ce81fa057c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 80 g di acqua
- 2 - 3 pizzichi di sale
- ¼ cucchiaino di aceto di mele
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di farina tipo 0 + q.b.
Ripieno di funghi
- 80 g di scalogno a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
350
g di funghi freschi (es. porcini, finferli, porcini...), a fette
lub 350 g di funghi champignon, a fette - ¼ di cucchiaino di sale
- 100 g di spinaci freschi
- 25 g di burro, a pezzi
-
50 - 60
g di Feta, sbriciolata
lub 50 - 60 g di mozzarella, tritata - 3 - 4 pizzichi di fiocchi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 630.7 kJ / 150.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 179.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis fiori di zucca e salmone
45min
Quiche radicchio e bietole
1 Std. 15 Min
Crêpes radicchio e Taleggio
2h
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2h 30min
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1h 30min
Torta di bietole e pecorino in padella
1 Std. 20 Min
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55 min
Quiche ai funghi e Fontina
1h 30min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1 Std. 10 Min
Strudel di verdure
2h
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Torta salata porri e bietole
1h 30min