Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 100 g di burro congelato a pezzi
- 100 g di farina tipo 00 (W180)
- 40 - 45 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
Impasto per pizza
- 350 g di farina tipo 0 (almeno W380)
- 100 g di cubetti di ghiaccio
- 10 g di lievito di birra fresco
-
5
g di malto d'orzo
lub 5 g di zucchero - 1370 g di acqua (di cui 120 g fredda)
- 5 g di sale
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- 1 pizzico di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di mozzarella, scolata dal siero e a fettine
- 150 g di prosciutto cotto a fette
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1258.9 kJ / 300.9 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 481.1 mg
Alternatywne przepisy
Taralli sugna e pepe
4 Std.
Pasta e patate con provola
1h
Danubio salato
3 godz.
Parigina
3 godz. 30 min
Panini napoletani
5h 20min
Frittatine di pasta
3 godz. 30 min
Gattò di patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Fiocchi di neve
5h
Graffe di Carnevale
4 Std.
Ziti spezzati con ragù genovese
3 godz.
Panini napoletani con uova sode
2 godz. 50 min
Casatiello sugna e pepe
2 Std. 30 Min