Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
-
1
cucchiaino di miele
lub 1 cucchiaino di zucchero - 400 g di farina di semola di grano duro rimacinata
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
- 100 g di pecorino grattugiato
- 250 g di salsiccia fresca, sgranata
- 150 g di olive nere denocciolate a rondelle
- 200 g di cipolle insaporite (vedere consigli) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1506.7 kJ / 360.1 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 879.9 mg
Alternatywne przepisy
Pane siciliano
2h 45min
Teste di turco
4h 30min
Sfincione favarese
3 godz.
Arepas al formaggio
30 Min
Brioches con il tuppo
3 godz.
Frutta Martorana
27h 30min
Sfinciuni
3 godz. 30 min
Rosticceria siciliana
2 godz.
Mafalde siciliane
2 godz. 15 min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Panelle
1 godz. 25 min
Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"
3 godz.