Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di lonza di maiale a pezzi
- 150 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi
- 50 g di spinaci baby freschi, lavati
- 80 g di vino bianco
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
-
100
g di salame di maiale cotto, a tocchetti
lub 100 g di prosciutto crudo, a tocchetti - 2 uova
Pasta fresca
- 600 g di farina tipo 00 + q.b.
- 6 uova
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 100 - 150 g di burro
- salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2915 kJ / 696.7 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 35.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1057.8 mg
Alternatywne przepisy
Tortelli di San Leo
2 godz. 30 min
Profiteroles al limone
1 Std. 45 Min
Filetti di maiale in salsa di scalogno con patate dolci
1h 40min
Marinata alle erbe aromatiche per verdure grigliate
10min
Cevapcici con riso saporito
1h 10min
Club Sandwich pollo, cetrioli con pomodorini confit e salsa Tzatziki
4h 30 min
Ravioli di Santo Stefano
2h
Nachos di carote con guacamole (TM6)
1 Std.
Frittelle di carciofi
45 Min
Tra-pizza alla parmigiana di melanzane
5h 30 min
Melanzane ripiene alla Norma
1 Std.
Cannelloni di carne
2h