Pane ai semi di girasole
TM6

Pane ai semi di girasole

5.0 (6 ocen)

Składniki

Lievitino

  • 100 g di acqua
  • 10 g di lievito madre di segale
    lub 1 g di lievito di birra fresco
  • 100 g di farina tipo 0 forte (almeno W350)

Starter

  • 50 g di semi di girasole
  • 40 g di semi di lino
  • 90 g di acqua

Pane

  • 1700 g acqua (di cui 200 g fredda)
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 140 g di farina integrale
  • 160 g di farina tipo 0 forte (almeno W350) + q.b.
  • 10 g di sale
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 30 g di succo di limone

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
4572 kJ / 1125 kcal
Białko
38 g
Węglowodany
173 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
22.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy