Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 100 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 200 g di burro a pezzi + q.b.
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
1 ½
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Crema pasticciera al pistacchio
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 90 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 40 g di amido di mais
- 100 g di burro a tocchetti
- 50 g di pasta di pistacchio
- pistacchi tritati, a piacere
- lamponi freschi, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2303 kJ / 550.4 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 103.1 mg
Alternatywne przepisy
Panna cotta con pesche insaporite
5 godz. 15 min
Salmone marinato
2h 30 min
Mini mousse alle pesche
5 Std.
Pici all'etrusca
1 godz. 45 min
Mousse al cioccolato (vegan)
1h 30min
Cheesecake al Prosecco
5 Std.
Pagnotte di Santa Chiara
5 Std.
Focaccia alla curcuma
3 Std. 30 Min
Rotolo ai frutti rossi
2h
Torta della nonna al cioccolato
1h 30min
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2h
Torta della nonna (TM6)
1h 30min