Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 150 g di acqua
-
15
g di lievito madre di segale
lub 1 ½ g di lievito di birra fresco - 150 g di farina tipo 1 forte (almeno W320)
Cottura della zucca
- 400 g di acqua
- 180 g di polpa di zucca a pezzi
Pane
-
50
g uvetta sultanina
lub 50 g di mirtilli rossi disidratati o di ciliegie disidratate - 700 g di acqua (di cui 170 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina tipo 0 forte (almeno W320)
- 100 g di farina di segale
- 20 g di miele
- 15 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 5334 kJ / 1323 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 263 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 17.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19h
Pane rustico svizzero
28h
Pane al latticello
18 Std.
Pane integrale alla curcuma
16h
Pane ai semi di girasole
22 Std.
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1 Std. 30 Min
Filone di segale
4h
Pane alla zucca e mandorle
5 godz.
Pane veneziano
18h 30 min
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3 godz. 30 min
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6h
Pane semplice
4h