Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 150 g di acqua
-
15
g di lievito madre di segale
lub 1 ½ g di lievito di birra fresco - 150 g di farina tipo 1 forte (almeno W320)
Cottura della zucca
- 400 g di acqua
- 180 g di polpa di zucca a pezzi
Pane
-
50
g uvetta sultanina
lub 50 g di mirtilli rossi disidratati o di ciliegie disidratate - 700 g di acqua (di cui 170 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina tipo 0 forte (almeno W320)
- 100 g di farina di segale
- 20 g di miele
- 15 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 5334 kJ / 1323 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 263 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 17.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane ai cereali
3h
Panini alla zucca
4 Std.
Cornetto di Matera
4h 30min
Ghirlanda di pan brioche al farro
15h 30min
Pane a strati con pesto al basilico
2h 30min
Pane segale e farro
4h 30min
Panini allo yogurt e farina di castagne
3 Std. 30 Min
Trecce dolci
4 Std.
Corona di pane sfogliato ai cereali
6u. 10min
Pane di kamut e farro
4 Std.
Pane alla zucca e mandorle
5h
Pane semplice
4 Std.