Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- 750 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte intero
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 15 g di gelatina in fogli, ammollata in 75 g di acqua fredda e strizzata
Coulis di albicocche
- 250 g di albicocche a pezzi
- 60 g di acqua
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 120 g di zucchero (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1333 kJ / 318.6 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 30.8 mg
Alternatywne przepisy
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5 Std. 30 Min
Salsa al cioccolato
20min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Gelato alla ricotta con mirtilli e coulis di lamponi
4h 30min
Pavlova con coulis di lamponi, fichi e melagrana
6h
Panna cotta ai mirtilli
6 Std. 30 Min
Coulis di fragole
20min
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2h 30min
Panna cotta con salsa al caramello
6 Std. 20 Min
Panna cotta (per 2 persone)
5 Std. 30 Min
Panna cotta al caffè
4h 20min