Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 175 g di acqua
- 1 g di lievito di birra fresco
- 175 g di farina tipo 1 forte (almeno W300)
Pane
- 1675 g di acqua (di cui 175 g fredda)
- 120 g di farina integrale
- 200 g di farina tipo 1 + q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 g di lievito di birra fresco
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1199 kJ / 286 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane toscano (TM6)
16h 30 min
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24 Std.
Il pane di Altamura
4 Std.
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15h 30min
Baguette francese (TM6)
5h
Panini della Val Venosta
15h 30min
Pane contadino
19h
Ciabatte (di Luca Montersino)
14 Std. 15 Min
Pane in cassetta semplice
19h
Maritozzi
11 Std.
Pane semplice
4 Std.
Pinsa romana
5h