Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 175 g di acqua
- 1 g di lievito di birra fresco
- 175 g di farina tipo 1 forte (almeno W300)
Pane
- 1675 g di acqua (di cui 175 g fredda)
- 120 g di farina integrale
- 200 g di farina tipo 1 + q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 g di lievito di birra fresco
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1199 kJ / 286 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza napoletana
9h
Focaccia ad alta idratazione TM6
5 Std.
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24h
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20h
Burger buns
4h 40 min
Albicocche sottovuoto con crema inglese
2h 30 min
Pizza 'nduja e caciocavallo
9h
Focaccia ai semi di chia farcita
4 Std.
Treccine con semi di papavero
16h 30min
Rosette di farro
17h 30min
Panini integrali alla paprika
3h 30min
Pinsa romana
5 Std.