![Formaggio fresco alle noci e pane al siero di latte Formaggio fresco alle noci e pane al siero di latte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/76aaba59-bbac-47b8-a50d-cb206e8a09c5/Derivates/37d5ea3a-c808-4d17-93f7-226cc2ef7b86.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Formaggio fresco alle noci
- 1500 g di latte intero fresco
- 200 g di panna acida, 18% di grassi
- 250 g di acqua
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 100 g di gherigli di noci
- acqua, bollente, q.b.
Pane al siero di latte
- 320 g di farina di forza (con circa il 13% proteine)
- 100 g di farina integrale
- 50 g di olio di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 1 cucchiaino di sale
- miele, per servire (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1437.2 kJ / 343.5 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 366.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta sfoglia
3 Std. 40 Min
Scones alla curcuma
30 min
Primo sale
13h 30 min
Yogurt
12 Std.
Farina di soia
2h 30min
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15 Std. 30 Min
Primosale
4 Std. 45 Min
Pane integrale al vapore
2h
Treccia di pane alle olive
5 Std. 30 Min
Formaggio fresco
9 godz. 45 min
Pagnotte integrali con lievito madre
4 Std.
Yogurt greco (con fermenti per yogurt)
18sa 20 dk