Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base gelato alla cannella
- 30 g di destrosio
- 10 g di latte in polvere, magro
- 3 g di cannella in polvere + q.b.
- 150 g di zucchero
- 2 g di farina di semi di carrube
- 1 g di gomma di guar (vedere consigli)
- 1 tuorlo (20 g circa)
- 500 g di latte intero
- cubetti di ghiaccio q.b.
- 100 g di panna (30-40% di grassi)
Gelèe al vino rosso
- 180 g di vino rosso fruttato
- 70 g di zucchero
- 7 g di pectina in polvere (vedere consigli)
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco, filtrato
Terminare la preprazione
- cialde a bastoncino, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1351 kJ / 322.8 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 55.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato alla crema
10 godz. 15 min
Caramelle toffee alle mandorle
1 Std. 45 Min
Miscela 7 spezie
10 Min
Spagnola
10h 20 min
Gelato al cioccolato
12h
Bavarese al frutto della passione
3h
Gelato zuppa inglese
16h 20min
Salsa alle fragole con mousse di crescenza
2sa
Semifreddo all'amarena
9 godz.
Panna cotta alle pesche
3h 15min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25min
Sorbetto ai limoni con salsa ai frutti di bosco
15 Min