Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato

4.9 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 porzioni

Składniki

Pasta choux
  • di acqua
    300 g
  • di burro a pezzi
    160 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di zucchero
    20 g
  • di farina tipo 00
    240 g
  • di uova (circa 6 uova medie)
    350 g
Crema pasticcera all'arancia
  • di zucchero
    140 g
  • di zeste di arancio (circa 2 arance)
    6 - 8 pezzi
  • di latte intero
    1000 g
  • di amido di mais (maizena)
    100 g
  • uova
    4
  • tuorli d'uovo
    4
  • di estratto di vaniglia naturale
    2 cucchiaini
Cioccolato fondente
  • di cioccolato fondente a pezzi
    500 g
Terminare la preparazione
  • di zucchero a velo
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1810.4 kcal / 7574.8 kJ
Białko 127 g
Tłuszcz 115.1 g
Węglowodany 56.9 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 43.9 g
Sód 1461.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...