Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato

4.9 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 porzioni

Składniki

Pasta choux
  • 300 g di acqua
  • 160 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 20 g di zucchero
  • 240 g di farina tipo 00
  • 350 g di uova (circa 6 uova medie)
Crema pasticcera all'arancia
  • 140 g di zucchero
  • 6 - 8 pezzi di zeste di arancio (circa 2 arance)
  • 1000 g di latte intero
  • 100 g di amido di mais (maizena)
  • 4 uova
  • 4 tuorli d'uovo
  • 2 cucchiaini di estratto di vaniglia naturale
Cioccolato fondente
  • 500 g di cioccolato fondente a pezzi
Terminare la preparazione
  • 50 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1810.4 kcal / 7574.8 kJ
Białko 127 g
Tłuszcz 115.1 g
Węglowodany 56.9 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 43.9 g
Sód 1461.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...