Hähnchen-Lasagne-Suppe mit Bohnen

Hähnchen-Lasagne-Suppe mit Bohnen

4.4 457 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    70 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Öl
    10 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Möhren in Scheiben (ca. 5 mm)
    120 g
  • grüne Paprika in Würfeln (1 cm)
    120 g
  • Mehl
    30 g
  • Wasser
    800 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Kräuter der Provence
    1 TL
  • Lasagneplatten in kleine Stücke gebrochen
    3
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • Hähnchenbrustfilet, ohne Haut in Würfeln (2 cm)
    280 - 300 g
  • Blattspinat, TK aufgetaut, ausgedrückt (siehe Tipp)
    150 g
  • Sahne
    80 g
  • weiße Bohnen (Abtropfgew. 255 g), abgetropft
    1 Dose
  • Zitronensaft
    1 Spritzer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1229 mg
Białko 31 g
Kalorie 2150 kJ / 514 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...