Cubetti di patate dolci con fonduta al formaggio erborinato e noci

Cubetti di patate dolci con fonduta al formaggio erborinato e noci

3.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 400 g di patate americane dolci pelate e a tocchetti (2 cm)
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
Fonduta al formaggio erborinato
  • 100 g di formaggio erborinato a pezzi
  • 26 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 20 g di burro
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 8 gherigli di noci spezzettati grossolanamente

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1413.3 kcal / 1413.3 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 391.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...