Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1450 g di acqua
- 100 g di latte
- 5 g di lievito di birra fresco
-
5
g di malto d'orzo
lub 5 g di miele - 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di farina tipo 0
- 200 g di farina manitoba
- 15 g di curcuma in polvere (vedere consigli)
- 8 g di sale
- 30 g di succo di limone
- 3 pizzichi di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1616 kJ / 386.2 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 596 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1h 30 min.
Cracker al farro
2h
Pane in cassetta pepe e curcuma
4h
Impasto per pizza di segale
2 Std. 10 Min
Insalata di finocchi e arance
10 min.
Focaccia alle cipolle
2h 40min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Grissini intrecciati alla paprika
2h 30min
Hummus ai pomodorini
1h
Focaccia cipolle e zucca
2h
Focaccia
6 Std.
Impasto per pizza integrale
2h