Urządzenia i Akcesoria
炒菌菇配米饭
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 人份
Składniki
-
水1000 克
-
300 克 蘑菇, ,切片新鲜综合菇类 (如香菇、杏鲍菇),切片300 克
-
油50 克
-
红葱头 切块80 克
-
蒜头2 瓣
-
姜 切片25 克
-
葱 切小段40 克
-
五香粉1 ½ 茶匙
-
干红辣椒5 - 6 颗
-
水1 茶匙
-
玉米淀粉1 茶匙
-
60 克 生抽日式酱油(tamari)60 克
-
蚝油40 克
-
½ 蔬菜高汤块蔬菜高汤酱1 茶匙
-
1 - 1 ½ 汤匙 糖红糖1 - 1 ½ 汤匙
-
盐½ 茶匙
-
泰国香米200 克
-
西葫芦 切片100 克
-
胡萝卜 (约100克),切丝1 根
-
大白菜叶 切片100 克
-
玉米笋 (opcjonalnie) 沥干水分的80 克
-
新鲜豆芽80 克
-
黑芝麻油 上菜用
-
芝麻 装饰用
-
葱 切片,装饰用
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
1161.3 mg
Białko
10.9 g
Kalorie
1686.1 kJ /
403 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
62.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
百变菌菇料理
11 Przepisów
Chiny
Chiny